Tre steg till GDPR

Events

Många pratar alarmistiskt om GDPR och om all data du måste skydda, vilka processer du måste skapa och hur höga böter det blir om du gör fel. Färre pratar om hur du faktiskt gör och att det faktiskt inte behöver vara så svårt. I alla fall inte om du har rätt verktyg. Kom på frukostseminarie den 14:e eller 15:e eller Afterwork den 15:e november och lär dig om de tre stegen  som tillsammans löser merparten av dina GDPR-utmaningar.

Frukostseminarier – Tisdag 14 och onsdag 15 november:


8.00 – 8.30 Fräsch frukostbuffé med nybryggt kaffe serveras

8:30 – 8.50 Steg 1: Kör en GDPR-workshop med en pragmatisk approach

Många organisationer tar sig an GDPR compliance genom att först göra en massiv inventering av alla personuppgifter och därefter spendera mycket tid på att hitta gapen i alla system och processer. Med GDPR alldeles ”runt knuten” tar Verisec en mer pragmatisk approach genom att i en workshop identifiera de mest kritiska datatillgångarna och systemen, fokusera på dem och uppnå compliance där till att börja med.

Anders Henrikson, SVP Global Sales, Verisec 

8:50 – 9.10 Steg 2: Kryptera med Vormetric Transparent Data Encryption från Thales

De datakällor ni har identifierat som skyddsvärda måste krypteras enligt GDPR. Med Vormetric Transparent Data Encryption från Thales kan ni enkelt kryptera all känslig data lagrad på Windows, Unix och Linuxplattformar, såväl på egna servrar som i molnet – utan att applikationer, databaser eller affärsprocesser påverkas. Detta är helt enkelt det smidigaste, snabbaste och mest skalbara sättet att kryptera data. OBS! Föredraget hålls på engelska.

Marcel Derksen, Senior Sales Engineer Northern Europe, Thales e-Security

9.10 – 9.30 Steg 3: Koppla på en e-legitimation

För dataskydd kräver GDPR uttryckligen kryptering men i övrigt talas om ”Best Practice”. För skydd av användarnas integritet lär således fasta lösenord inte räcka till. Men en mobil e-legitimation säkrar ni dataåtkomst med tvåfaktorsautentisering och gör dessutom livet enklare för anställda och kunder som slipper allt krångel med lösenord. En e-legitimation är också nyckeln till att enkelt kunna uppfylla ”Rätt att bli bortglömd”-kravet som många betraktar som GDPR:s svåraste nöt att knäcka. En e-legitimation kan kombineras med uppslag i realtid som även kan minska mängden personlig information som måste hållas av tjänsteleverantören.

Johan Henrikson, CEO Verisec

9.30 – 10.00 Kom igång! Frågor och diskussion

Vi tar upp några konkreta råd om hur ni kommer igång och hur vi kan hjälpa er i arbetet. Därefter öppnar vi upp för era frågor  och diskussion kring GDPR med alla tre experterna.

Afterwork-seminarie – 15 november


16.00 – 16.30 Öl, vin och snittar serveras

16:30 – 16.50 Steg 1: Kör en workshop för GDPR-inventering

Se beskrivning ovan

16:50 – 17.10 Steg 2: Kryptera  med Transparent Data Encryption

Se beskrivning ovan

17.10 – 17.30 Steg 3: Koppla på en e-legitimation

Se beskrivning ovan

17.30 –     Kom igång! Frågor, diskussion och mingel 

Vi tar upp några konkreta råd om hur ni kommer igång och hur vi kan hjälpa er i arbetet. Därefter öppnar vi upp för era frågor  och diskussion kring GDPR med alla tre experterna. Efteråt är du välkommen att stanna kvar och mingla!

Anmäl dig något av seminarierna här.