Freja eID i samarbete med Pagero ger säkra e-underskrifter av betalningsfiler

Pressmeddelande

IT-säkerhetsföretaget Verisec har genom avtal integrerat sin internationellt skalbara e-legitimationstjänst Freja eID i Pagero ABs betalningsplattform vilket möjliggör säkra e-underskrifter av betalningsfiler till bank.

Integrationen ingår i Pageros betalningstjänster för filöverföring som hjälper företag att hantera sina betalningsfiler enkelt och effektivt. Pageros kunder får med Freja eID tillgång till en global tvåfaktors underskriftsslösning av betalningsfiler och betalningsinstruktioner till bank. Kunden behöver inte ansluta till sin bank online, istället skriver kunden under och skickar alla filer direkt till bankgirot och/eller företagets bank via den molnbaserade plattformen Pagero Online. Lokalt innebär integrationen också säkrare identifiering och elektroniska underskrifter på en högre säkerhetsnivå.

Christian Andersson, Product Owner Pagero Financial Services kommenterar:
”Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Freja eID. Genomförandet möjliggör för oss att på ett säkert och effektivt sätt hjälpa våra kunder att signera filer elektroniskt, oavsett nationalitet. Att ha en global lösning på plats är ett naturligt steg att ta när räckvidden för Pagero Network växer.” 

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Vi är naturligtvis mycket glada över att med Freja eID kunna ge Pageros kunder tillgång till en global tvåfaktorslösning för e-underskrifter. Efterfrågan på smidiga lösningar för elektroniska underskrifter är mycket stor och ett självklart användningsområde för Freja eID.” 

För mer information, vänligen kontakta:
Josefin Holmgren, Key Account Manager – Pagero Payment Solutions
Mobil: +46 104 57 68 61
E-post: josefin.holmgren@pagero.com

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com

Om Pagero
Vi vill att det skall vara enkelt att göra affärer. Därför bygger vi världens största, öppna affärsnätverk. Med vårt molnbaserade nätverk kan du nå alla företag världen över – oberoende av hur många länder du är verksam i. Vi tar hand om de tekniska och legala kraven i alla dina order-to-cash, purchase-to-pay och fraktprocesser, för att ge dig korrekt data, transparens och överblick i realtid. Allt via en enda koppling. Läs mer på www.pagero.se.

Om Verisec
Verisec AB (publ) är ett bolag i framkant av digital säkerhet och skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga. Bolaget tillhandahåller ett brett utbud av produkter inom sina två fokusområden: Digitala identiteter och Informationssäkerhet. Verisec har distribution globalt och verksamhet i Stockholm, London, Belgrad, Madrid, Mexico City, Dubai och Frankfurt. Verisec är noterat på Nasdaq First North Premier i Stockholm. För ytterligare information: www.verisec.com och www.frejaeid.com. Erik Penser Bank AB är Verisecs Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till certifiedadviser@penser.se.

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.