Crunchfish Proximity integrerar Freja eID som ID-metod

Pressmeddelande

IT-säkerhetsföretaget Verisec ingår partneravtal med Crunchfish Proximity AB för att erbjuda e-legitimationstjänsten Freja eID tillsammans med Crunchfish Proximitys närhetsbaserade lösningar. Crunchfish Proximity fokuserar för närvarande på Blippit som ger handeln nya möjligheter att checka ut i butik med mobilen. Avtalet innebär att Crunchfish kommer att integrera och bli återförsäljare av e-legitimationstjänsten Freja eID som identifieringsmetod.

Crunchfish Proximity utvecklar Blippits appterminal som erbjuder handeln nya möjligheter till att checka ut i butik där både mobil betalning och andra rabatter löses in i kassan med ett och samma blipp. Blippits lösning möjliggörs genom Crunchfishs teknologi för närhetsbaserad interaktion och det innovativa clearingsystem för kuponger och betalmedel som samägaren ClearOn etablerat i fler än 20 000 kassor i cirka 6 000 butiker över hela Sverige. I denna process integreras Freja eID och erbjuds som digital identifieringsmetod. Erbjudandet riktar sig inledningsvis till den svenska marknaden med avsikt att expandera internationellt i ett senare skede, vilket även stöds av att Freja eID är en internationellt skalbar e-legitimation.

Paul Cronholm, VD Crunchfish Proximity kommenterar:
”Vi ser fram emot att integrera och kunna erbjuda Freja eID som del av vår lösning. Eftersom Blippit har planer på internationell utrullning behövs en e-legitimation som kan auktorisera transaktioner både i Sverige och utomlands.”

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”När mobilanvändare checkar ut i butik genom att blippa mot Blippits appterminal kan transaktionen godkännas med Freja eID som mobil e-legitimation. Detta är ett lysande exempel på hur identiteter utgör en kritisk del av digitala innovationer.”

För mer information, vänligen kontakta:
Paul Cronholm, VD Crunchfish Proximity AB
Mobil: +46 722 21 12 28
E-post: paul.cronholm@crunchfish.com

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com

Om Crunchfish
Crunchfish AB utvecklar och marknadsför patenterade interaktionslösningar för mobil handel och augmented reality. Verksamheten kring mobil handel bedrivs i dotterbolaget Crunchfish Proximity med fokus på närhets­baserad interaktion. Med egenutvecklad appterminal och mjukvara möjliggörs blippbar kuponginlösen och betalning. Kommersialiseringen görs i samarbete med ClearOn i det gemensamma bolaget Blippit. Inom AR erbjuder bolaget mjukvara för geststyrning av AR-glasögon och annan konsumentelektronik. Mjukvaran är en av de ledande i världen och finns i tiotals miljoner enheter på marknaden genom kunder som OPPO, Epson och Lenovo. Crunchfish är noterat på Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 med huvudkontor i Malmö.

Om Verisec
Verisec AB (publ) är ett bolag i framkant av digital säkerhet och skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga. Bolaget tillhandahåller ett brett utbud av produkter inom sina två fokusområden: Digitala identiteter och Informationssäkerhet. Verisec har distribution globalt och verksamhet i Stockholm, London, Belgrad, Madrid, Mexiko City, Dubai och Frankfurt. Verisec är noterat på Nasdaq First North Premier i Stockholm. För ytterligare information: www.verisec.com och www.frejaeid.com. Erik Penser Bank AB är Verisecs Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till certifiedadviser@penser.se

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.