Freja eID+ blir ID-metod för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se

Pressmeddelande

Från den 14 december 2019 kommer Freja eID+ stödjas för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se.

Bolagsverket registrerar företag, ändringar i företag, tar emot årsredovisningar och erbjuder information och digitala tjänster som ska underlätta för företagare. Bolagsverkets app är ett allsidigt hjälpmedel i vilken företagare enkelt nu även kan logga in med Freja eID+. Verksamt.se drivs gemensamt av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket som en del av myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Verksamt.se erbjuder företagare samlad information från över 45 myndigheter och möjligheten att med Freja eID+ uträtta många av de företagsärenden man behöver göra hos myndigheter. Under 2018 registrerade Bolagsverket att över 40 000 företag startades och att man hade ca. 250 000 unika användare per månad. Hittills i år har mer än 500 000 signeringar av ärenden utförts med e-legitimation på Verksamt.se.

Freja eID+ skapar bättre förutsättningar för ökad digital trygghet och kontroll över digitala aktiviteter som företagare utför hos Bolagsverket och Verksamt.se. Genom Freja eID Mina Sidor har användaren full kontroll över de inloggningar, e-underskrifter och andra uppdrag som denne utfört med sitt Freja eID+, varje uppdrag redovisas med datum och klockslag. Här får användaren även en tydlig redogörelse av vilka personuppgifter som lagras.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Med Freja eID+ och de e-tjänster som Bolagsverket och Verksamt.se erbjuder kan företagare snabbare, tryggare och med ett större mått av kontroll utföra företagsärenden hos myndigheter och få tid över till att driva sitt företag framåt. I samband med detta breddar vi antalet myndighetstjänster som stödjer Freja eID och ökar nyttan för våra användare.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com