Uddevalla kommun väljer Freja eIDs tjänstelegitimation

Pressmeddelande

Uddevalla kommun har ingått avtal med Verisec om att göra ett pilotprojekt där Freja eID och funktionen Organisations eID används för kommunanställda.

Freja eID bygger på personliga attribut medan Organisations eID bygger på attribut kopplade till användarens tjänsteutövning eller roll i en organisation. Med Freja eID+ för privat bruk och funktionen Organisations eID som tjänstelegitimation får Uddevallas drygt 7 500 kommunanställda en e-legitimation som tydligt separerar privatlivet från yrkeslivet. Man planerar bland annat att integrera Freja eID+ för autentisering av användare i kommunens Microsoft-baserade system och molntjänster, samt att vid ett senare tillfälle även öppna upp Freja eID för användning för kommunens skolelever för säker åtkomst till skolans digitala plattform.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Med en och samma mobilapplikation får Uddevalla kommun tillgång till en smidig och säker tjänstelegitimation för kommunanställda – och på sikt en kvalitetsmärkt lösning för elever. Behoven kan skifta mellan användargrupper, men Freja eID är den gemensamma nämnaren som löser problemet.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.