Svensk Travsport löser identitetsfrågan med Freja eID

Pressmeddelande

I sitt dagliga arbete såg Svensk Travsport behovet av en säker och intuitiv e-legitimation som kan fungera i hela Norden och som tävlande under 13 år enkelt kan införskaffa. Avtalet med Verisec innebär att man nu påbörjar den tekniska integrationen av Freja eID som löser identitetsfrågan.

Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. I sitt dagliga arbete hanterar de bland annat tävlingsplanering, regelverk, avels- och registreringsärenden, system för tränardebitering samt kommunikation. Initialt kommer användare kunna använda Freja eID för nyregistrering samt för att logga in på Sportappen som bland annat används för att startanmäla, registrera kostnader samt för att hålla koll på sina hästar. Men då Freja eID är ett multiverktyg för säker identifiering och täcker fler användningsområden än andra e-legitimationer är möjligheterna för utökad användning många.

Svensk Travsport har valt Freja eID bland annat för att det gör det enklare för en yngre målgrupp att använda e-legitimationen. För barn och ungdomar mellan 8 till 13 års ålder finns det för närvarande inte någon annan skalbar lösning i Sverige. Redan den närmaste månaden, när Svensk Travsport lanserar startanmälan för ponnytävlingar, kommer Freja eID vara i drift.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”För Svensk Travsport utgör Freja eID en omedelbar lösning på identitetsfrågan när det gäller unga användare och gränsöverskridande användning i Norden. Med Freja eID kommer Svensk Travsport få en stark lösning som snabbt kan komma igång och bli en grundbult i den fortsatta digitaliseringen.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.