Arbetsförmedlingen är nu live med Freja eID+

Pressmeddelande

Nu är Freja eID+ tillgänglig för arbetssökande som vill logga in och utföra ärenden på Arbetsförmedlingens webbplats.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. För att som arbetssökande kunna logga in, skriva in sig digitalt eller utföra ärenden hos Arbetsförmedlingen krävs att man har en personlig e-legitimation. Genom ett gott tekniskt samarbete mellan Verisec och integrationspartnern Visma Consulting kan Arbetsförmedlingens användare nu identifiera sig på ett smidigt och säkert sätt med Freja eID+.

Freja eID+ är den enda mobila e-legitimationen som har granskats och godkänts av statliga DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Det som behövs för att skaffa Freja eID+ är en smart mobil, en giltig fysisk legitimation, ett e-postkonto samt ett besök hos närmaste ATG-ombud för en fysisk ID-kontroll.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Vi ser nu en snabb ökning av kunder i Freja eID och det är intressant att se fördelningen av dem – vi ser att organisationer, företag och myndigheter från de mest skilda områden kan effektivisera sina digitala processer och skapa bättre användarupplevelser.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
E-post: johan.henrikson@verisec.com

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.